3 thoughts on “Layout for sorrow”

 1. Izvini, da razmišljam kao portretni fotograf, ali na prvoj fotografiji je prvi plan prazan i štoviše premalo prazan, da bi fotografija kao takva funkcionirala. Fotografija funkcioniše oko ruba. Vozovi i oblaci su odlični, ali su na periferiji. Put u centru nije tako uzrazit.

  Kao portretni fotograf mi ne ide iz glave kompozicija Nachtweya

  zbog toga je vidim kao ozadje (background) za portret.

  Teško vidim detajle na malim fotografijama, što su stvarno značajni. Kao ona osmrtnica na onim vratima. Predstavljam si, da je to stvarno jak simbol, ali je premalen, da bi ga dobro video i, da bi me preuzeo.

  Treča fotografija ima isto prazan prvi plan. Širokougaoni objektiv uhvati široki ugao i treba ga napuniti od prvog do poslednog plana.

  Inače B/W stvarno dobro funkcioniše u ovimi fotografijama.
  B5

 2. Da… razumijem šta hoćeš da kažeš, i u pravu si. Hehe… hvala za link. Ja sam oduševljen tom fotografijom ali sam je potpuno zaboravio. Ustvari, ja sam i tražio pozadine za neke portrete koje imam u planu da radim pa sam ih postavio ovako suve. Što se tiče veličine slike, pokušaću ubuduće da postavljam veće. Jesu ove male neke nikakve. Predpostavljam i da je do kompresije jer mi ovako smanjene izgledaju i pomalo mutne. Malo ću biti bezobrazan pa ću da ti ukradem neke ideje vezane za portrete. Imam ideju da uradim fotomonografiju moga grada ali kroz prikaz portreta ljudi koji na određeni način doprinose životu grada (glumci, muzičari, komunalci koji u jutro peru ulice i sl.). Ustvari, tvoja Striptiz serija me je i inspirisala da to uradim. Nažalost, nemam svoju rasvjetu ali radim na tome. Kako ti se čine likovi što sam ti poslao mailom? Hoćeš li moći iskoristiti neku od priča?
  Pozdrav
  Igor

 3. Abolutno! Oni likovi, što si mi poslao su stvarno odlični i računam, na to, da jih posjetimo. I jasno go ahead sa idejama! Čast mi je, ako sam nekog inspirirao!
  Oprema nije tako značajna. Doči ču sa svojim svjetlima, pa ču ti pokazati kako radim s njima ako te zanima.
  B5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: