A musician

Aleksandar RađenovićAleksandar Rađenović, young classical guitarist who recently graduated at Academy of Arts in Banja Luka (RS, BiH). He works as a professor of classical guitar in music schools in Banja Luka and Prijedor and he’s active concert player. I did a short photo session today with him in Prijedor city theatre. We had just a few minutes on a main stage so we moved to the lobby which is very bad place to shoot (all the reflective surfaces that one could think of).

Rađenović1

Rađenović2

Rađenović3

Author: Igor Motl

Freelance photographer from Prijedor, Bosnia whos work is mainly based on portrait photography and photo stories.

2 thoughts on “A musician”

 1. Prva je prva,ali ti to već znaš,pa ću početi od nje : pravi low key,kao iz udžbenika.Dobro postavljeno svetlo pa je model fino izdvojen od pozadine. Postoji i neka mistična,emotivna veza između umetnika i njegovog instrumenta,predstavljena pogledom spuštenim ka gitari.Imaš i “rembrandta”,na sve si mislio 🙂 Sledeće tri fotke bih svrstao pod klasisičan pristup tematici.U prvi mah sam posmislio da bi na 2. foltki možda bolje bilo sa otvorenom blendom,ali sam ubrzo zaključio da mi vrlo leži taj zid u pozadini,upravo tako kako si ti uradio.Znam da nisi imao puno vremena za rad,ali bih ti predložio da se ,nekad u perspektivi poigraš malo i tim mermernim podom koji daje solidnu refleksiju,pa bi se mogli dobiti i zanimljivi rezultati.E sad ,kod poslednje 2 imao bih manjihih primedbi na tehnički deo,tačnije spržene delove na čelu i licu. Imam blagi utisak da to ima veze sa (ne)kalibracijom tvog monitora 🙂 , ali to opet nije opravdanje. Na pretposlednjoj fotki mi fali i jedno svetlo od pozadi,najbolje možda sa snoot-om u glavu,čisto da se ne stapa sa pozadinom,a ne mogu se oteti utisku da je na poslednjoj Sale trebao da gleda direkt u objektiv.
  Možda ti se čini da imam puno zamerki ali nemoj me pogrešno shvatiti,fotke su dobre,fino je svetlo,vidi se da si se trudio i da znaš šta hoćeš da dobiješ,samo sam naveo neke stvari koje bih promenio ili primenio lično ja da sam radio ovako nešto.
  Poz 🙂

 2. Hvala ti na komentaru Žile!!!
  Sve stoji što si rekao. Nema opravdanja ni u malo vremena ni u uslovima ni u kalibraciji monitora.
  Volim da imam smjernice (lične – koje sam sebi zadam) prije nego što uopšte počnem sa fotografisanjem i na taj način dobijam na vremenu. Imam problem sa laptopom, tj. kalibracijom ekrana. Fotke sam obradio na njemu pa sam i ja sam vidio rezultat na desktopu. Moram malo da poradim na tome.
  Ne brini, ne zamjeram ti što ti imaš zamjerke na moj rad. Samo ti udri!!!
  Živio Kume!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: