City portrait #18 – Dalibor Popović Mikša (take two)

dalibor popovic-5

Again, I tried to do a portrait with Mikša. And again, I let my mind wondering, and as a result, it evolved my original idea to this. I love that process!!!
Original idea was to show Mikša as an all around artist – musician, painter, song writer, wanderer… Then, he showed me his 2D/3D installation of railroad electrification wires. It gave me an idea to do something similar with photography.

dalibor popovic-4

dalibor popovic-3

dalibor popovic-2

dalibor popovic

dalibor popovic-8

dalibor popovic-7

dalibor popovic-9

Author: Igor Motl

Freelance photographer from Prijedor, Bosnia whos work is mainly based on portrait photography and photo stories.

6 thoughts on “City portrait #18 – Dalibor Popović Mikša (take two)”

 1. Odlično! Druga se mi najviše sviđa. Zanima me samo kako bi djelovalo ako bi imao fleš na suprutnoj strani, da bi dobio malo konture. Nisam siguran, da bi bilo bolje, ali me zanima.
  uživaj dalje u ovom radu,
  B5

  1. Hvala Borut. Razmišljao sam o flešu iza, ali nisam ga koristio jer smatram da bih izgubio taj utisak grafike (ili grafizma) koji sam želio postići. Vjerovatno bi funkcionisalo sjajno (u estetskom smislu).
   Pozdrav,
   Igor

 2. da tvoj koncept željeznice je drugačiji od mog tj. moj komentariše truljenje i propast nečega što je neko “nostalgično vrijeme uslovno bolje” a tvoj uzdiže putovanje i odlazak kako mi se čini ovdje iz ovoga. Tehnički neću komentarisati kako je urađeno jer današnja oprema skoro sve može a ideja je jako dobra i valjda ćeš je dorađivati…

  1. Meni je željeznica poslužila samo kao sredstvo izražavanja, ustvari, Mikši ono služi kao sredstvo izraza a ja sam to iskoristio u mojoj viziji njegovog rada. Generalno, nisam mnogo koristio željeznicu kao sredstvo prevoza tako da još uvijek imam neki romantičarski odnos prema njoj bez obzira na stanje u kom se evidentno nalazi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: